28.

Sitter just nu och pustar ut efter att äntligen ha beställt bilderna till projektet från Crimson. Hoppas hoppas hoppas det blir bra nu!:)
Har även skrivit lite grejer, som bildtexter och infoblad om projektet, så har det mesta gjort i alla fall, de ska bara tryckas ut.
Efter det har jag pysslat lite med portfoliobilder, fy tusan, till det ska också skrivas bildtexter och liknande. Jag har 44 att välja mellan nu.... Känns stabilt, eftersom jag ska ha ca 25 och jag är urkass på att sortera ut. Här är några exempel på bilder jag ska ha:


















Idag tog några ur klassen en prommis upp till utsiktstornet också, det var skönt att få röra på sig lite när man suttit vid datorn hela dagen!
Nu ska det pluggas körkortsteori!

13. "Exotiska" blommor

Vårbilder:



Vår-enligt-Terje-bilder:



11.





Solresor anordnar en tävling där man kan vinna en vecka i solen som deras reporter!
Jag tog förstås chansen att vinna en vecka i värmen och göra precis vad jag tycker om och vill göra i framtiden: skriva och fota utomlands!

Uppdraget:
Om du blir utvald som resereporter för Solresor bjuder de dig + eventuella medresenärer på resan och boendet. Du skriver resedagbok i din blogg under hela resan där du berättar om hotell, resmål, utflykter, mat, stämning etc…Solresor vill även att du dokumenterar med hjälp av bilder.

Vad behöver du?
En laptop, en digitalkamera och en blogg.

Klicka här för att tävla!
Sista anmälningsdatum 18 april.
LYCKA TILL!


08.

Denna vecka åkte vi till Hornborgasjön för att fotografera tranorna! Det blev dock inte bara tranor utan även en hel del andra fåglar, som sothönor, skäggdoppingar (alias skägghakedopping som Erika sa och jag med några gånger), knipor, viggar, en fiskgjuse, svanar, gäss, gräsänder, brunänder, tofsvipor, sädesärlor, kanadagäss, en kärrhök (alias träskfalk som jag lyckades säga), skrattmåsar och en massa mer fåglar som jag har glömt bort.
Eftersom vi gick upp och fotade tidiga mornar och kvällar mest så var det höga ISO-tal som gällde, så bilderna är väl inte top notche precis. Men överhuvudtaget så tycker jag att detta var väldigt bra träning att fota fåglar. Jag provade mycket panorering på flygande fåglar, och det blev riktigt bra några gånger!

Tranor












Andra fåglar

Gräsand

Sothöna

Gås

Sothöna

Sothöna

Skrattmås
Originalbild:



Sothöna

Helkass bild, men det var hur coolt som helst att se när den här fiskgjusen dök och sen kom upp med en sån här stor gädda!

Också kass bild, men det var den bästa bilden jag fick på "träskfalken".

Tofsvipa

Skrattmås.

Nu blev det många bilder, men jag kunde inte bestämma mig...



03.

Var i skåne för att fotografera bilder till mitt projekt!
Där hittade jag dessa jättesöta harar, så jag ägnade en solnedgång åt att fota dem direkt när vi kommit fram till mina släktingar som bor i Norrvidinge.
Annars hade jag skitväder när jag väl skulle ta bilderna till projektet, det var lite otur, men men, jag får fixa det på något sätt!



RSS 2.0