27.

Tjohej.
Idag var en bra dag, var på roliga uppdrag och lärde mig lite mer studioteknik. Enda missödet var när jag försökte kolla vad klockan var i tidningen. Skitsmart. Och för att göra hela grejen lite pissigare till så ska jag börja hårdplugga körkorsteori. Jippie.


(förstår inte varför bilderna blir så färglösa när man laddar upp dem här, men men)



Dagens VLT, dansproffset, dansläraren och forne Floor filler domaren Maria Isaksson. Hade också ett till repotage med bilder 20 meter upp i luften i en kran! Har dem dock inte på datorn, så jag kunde inte ladda upp dem här.


25.

Jag har träningsvärk. Ja ni hörde rätt, jag tränade igår. Gymmade faktiskt för en gångs skull. Värken har bara blivit värre, hur bra mår jag i morgon då? undrar jag.
Praktiken går fortfarande finemang!
I helgen såg jag "Paranormal Activity" och jag blev asrädd! Jag tyckte den var superduperläskig, har innan hört delade meningar om den, en del säger att den är läskig och en del har visst skrattat åt den. Jag blev i alla fall jätterädd, fast kanske inte så konstigt med tanke på hur lättskrämd jag är. Kollade också på "Trainspotting". Jag kan ju säga att det var en hemskare och äldre version av "Requiem for a dream", fast lika bra! Fast den fick en ändå att känna en sån grym ångest. Jag tycker om såna filmer på något konstigt vis.
I torsdags fyllde syrran år, så jag och hon tog 3 tåget till Stockholm och gick på stan. Jag hittade en kjol som det var 75% på, den hade kostat 300 men jag fick den för 75 spänn! Grymt bra. Parenteserna kom sen och så gick vi på "The imaginarium of dr Parnassus", och den kan jag verkligen rekommendera! Det är Heath Ledgers sista film (han dog i mitten av inspelningen, så hans roll tas över av Johnny Depp, Jude Law och Colin Farrell (varför just honom bland de bra skådespelarna???) på ett snyggt vis. tom Waits spelar djävulen och det gör han bra! Synd bara att den bara visas i Stockholm.
Nu inser jag hur mycket film jag har sett denna helg. Men det ska väl finnas såna helger också.



Bild jag tog till VLT från en innebandymatch á la 97:or.



20.

...har ett nytt bildspel uppe, i samarbete med tidningsartikel (papperstidningen idag).

http://old.vlt.se/bildspel/igorgalleria/

19.



Var på Saras praktikplats och blev fotograferad, (inte av Sara tyvärr) och det här är den enda bilden jag köpte. Hade inte råd att köpa några fler, dessutom blir jag inge bra på bild. Jag valde denna för att mitt hår hade fin färg haha! Fast man ser hur slitna mina toppar är, borde kanske gå och klippa mig?
Idag tappade jag mitt 70-200 objektiv i marken så motljusskyddet gick av på mitten, fast objektivet är det lugnt med:) Fast det visste jag typ redan innan, var inte ett dugg orolig. Men ändå. Jag tappade det! Fast iofs, jag vet en som har tappat ett 300 f/2.8 (60.000 pix) i marken. Och den klarade sig inte.

Ikväll är det P3 Guld-galan i lagom "gå och lägga sig"-tid. Haha, nej kanske inte riktigt men nästan, med tanke på hur trött jag är hela tiden nuförtiden. Tänker ändå se det förstås.


16.

Hittade en bild bara från Åland, första veckan när vi var på väg ut för att fota annorlunda vinklar. Jag upptäckte den nu för första gången, den fanns kvar på ett gammalt minneskort jag hittade när jag satt och fixade bilder i photostation. Tyckte den var ganska cool. Kommer inte ihåg att det var sånt där väder alls.

16.

I onsdags fick jag lite tid över på praktiken och skulle komma på något eget projekt som kunde visas i tidningen. Jag bestämde mig för att göra ett litet rimfrostprojekt. Tyckte inte bilderna blev kanoners, men det blev ett bildspel.
Här hittar ni det som lades ut på deras hemsida:
http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.707627-vasteras-i-vinterskrud
Direkt till bildspelet:
http://old.vlt.se/bildspel/vinterbilder/

OBS! Jag har inte gjort bildspelet, bara tagit bilderna.

Ni kan läsa om det i tidningen också. Har även ett annat repotage i papperstidningen idag, fast bara ett litet.

Har även två andra fotojobb just nu, hur mycket är det rimligt att man tar betalt för en bild? jag tycker det är jättejobbigt att sätta pris. Det ena är på ca 30+ bilder, fast inte utskrifter, det andra är på 1-2 bilder som ska hamna i Friskispressen.
Har fotat studio den här veckan, halva torsdagen, skitkul! Snacka om att man får lära sig mycket på praktiken. Jag har lärt mig använda blixt, ta bra porträtt, hur man använder en massa studioljus och hur man arbetar med studioljus utanför studion, dessutom också hur man presterar vad som förväntas av en på oerhört kort tid.

Idag ska jag också jobba, ska fota en innebandymatch med Sveriges duktigaste 97:or som spelar i en division för 96:or. Dock börjar jag inte förrän klockan 10. blir sjätte dagen på raken jag praktiserar, får nog ta ledigt någon annan dag i veckan. Kanske tar ledigt på min syrras födelsedag.

Ska även passa på att gratta Erika som fyllde år igår! och hennes bror då förstås också! Grattis!

Annars händer det väl inte så mycket just nu.

12.

Nu har jag praktiserat i fyra dagar. Det har hittills varit jättekul! De skickade ut mig på reportage på en gång, och nu har jag hunnit gjort en hel del.
Idag var mitt första stora reportage i tidningen. (De andra jag har gjort publiceras lite hursomhelst framöver). Det handlade om sjätteklassare som fått en egen laptop i skolan som ska vara deras nya studiehjälpmedel i stället för böcker, penna och papper. Väldigt intressant, det där, faktiskt. Funkar datorsystemet lika bra som den vanliga undervisningen? Funkar den bättre?
När de har matte får barnen helt själva välja ifall de vill använda miniräknare eller inte, de behöver inte kunna någon sorts form av huvudräkning i sexan. Jag tycker att det är ganska dåligt. Jag tror huvudräkning är viktigt, och det är en sak man måste träna på, speciellt när man är ung. att få fri tillgång till miniräknare i sexan kanske är lagom? men jag tycker nog ändå att det känns tidigt.
Är det inte jättefå människor som faktiskt kan gångertabellen samt hur man räknar ut ekvationer i huvudet nuförtiden? Jag är dålig på det. Jag kan gångertabellerna, de lärde jag mig stenhårt i grundskolan, men jag måste tänka ett tag. Jag har glömt bort mycket. Matte har aldrig varit min grej.

Det kan nog vara väldigt roligt med en datoriserad utbildning. Jag menar, arbetsmarknaden kräver nästan att man kan mycket om datorer nuförtiden. Men att övergå till det helt? Jag vet inte.

http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.703237-sexor-skolan-har-blivit-mycket-roligare

(Jag vet inte varför bilderna på hemsidan blev i så dålig kvalle. I tidningen var de bra)

Jag har tagit första bilden till mitt projekt förresten!!!! Så grymt skönt att jag hann med det!
Jag har också möblerat om liiite i mitt rum. Dvs, jag har flyttat mitt skrivbord. Radikalt, jag vet.



Gammal bild på lavskrika i Fulufjället.





06.

I morgon börjar jag min praktik på VLT! Jag är faktiskt riktigt nervös, men det kommer bli väldigt roligt tror jag!
Idag har jag gjort ett fotojobb åt Massagespecialisterna, det var kul. Min syrra var modell och gjorde olika stretchningsövningar. Skoj.
I förrgår opererade jag mig i benet (låter värre än det var, tog bort två födelsemärken, blev ca 10-11 stygn) så jag har fått tagit det lugnt nu i två dagar (ska ta det lugnt i två veckor tills stygnen åker). Vilket är drygt, för jag har redan tröttnat på att se de blodiga bandagen jag har på benet, känns inte alls fräscht och är drygt när jag duschar. Jag får dock inte byta dem heller.
Annars har jag inte gjort något speciellt denna vecka.

Har sett både Sherlock Holmes (3:a i betyg av mig, inte så jätteintelligent handling egentligen, men underhållande) och Inglorious Basterds (4:a typ) denna vecka också. Duktigt av mig, har velat sett båda ett tag. Just nu längtar jag annars efter Alice i Underlandet.






03.

Ja, idag så var jag och Sara på älgsafari. Och det var lika spännande som det låter. Även fast jag var rädd de första minuterna tog jag det ändå chill ganska snabbt, när jag märkte hur snälla de verkade, när de slickade deras "husse" i ansiktet och nöp honom i näsan med deras mule (alltså, deras läskigaste kroppsdel enligt mig) så tyckte jag tillochmed att de var ganska söta. Fast bara ganska.

När vi kom dit för att anmäla att vi var där typ, så fick vi stå i kö någon minut, om ens det, och gissa vem, som hinner skämma ut sig redan under den korta tiden? Jag säger till Sara ganska högt, i tron om att det var en Deutschfrei plats för tillfället, "Undrar hur många tyskar som är här" för ett en sekund senare höra att de pratar tyska de som står bakom oss. Och uppenbarligen hade de en svensk person med sig eftersom det var en person som snackade svenska i kassan. Ja. Lyckat.
Vi fick sitta bakom en medeltida traktor på ett sorts släp med sittplatser på båda sidorna, ganska lågt ner så älgarna kom verkligen nära en där man satt. Älgarna blev utfodrade med pellets, som de också bråkade om.



Nu känner jag mig väldigt pedagogisk. Med en talande bild liksom.
Det visade sig också att älgarna verkligen hade en fin ätstil. Jag hade förmodligen också ätit sådär om jag hade varit lika ivrig att visa stjärten.



...men nu är jag inte det, dårå.
Andra älgar verkade bara mentalt, ja, störda.



Fast jag antar att det kanske är ganska charmigt, han verkar ju verkligen älska den där traktorn, han hade visst haft sönder den förut. Och dessutom visste vi alla att älgar är lite sådär innerst inne. Det är alla djur som äter människor.

Sen så finns det ju älgar som tror att de är sorkar. Eller kanske en struts? Mullvad?


Men som jag redan klargjort, så kan de ju vara lite störda.



Den här ska precis ta första tuggan.
Fast, det blev turligt nog ingen människomassaker idag.



Han ville ju bara mysa!

Nu kommer bara lite random bilder. Många närbilder....






Ganska coola ändå.


Det var ganska kallt. Och mycket snö fanns det i Morgongåva!





Älgarnas version av att peta i näsan. De slickar.



Okej, VÄLDIGT mycket ögon blev det.





Denna snubbe hette holger.



...Om ni någon gång skulle fundera på vad det roliga är med att sparka varandra i baken kan ni bara fråga älgarna.



Nu räcker det med älgbilder innan någon spyr.
Men sammanfattningsvis vill jag nog påstå att älgarna verkar inte vara riktigt så läskiga som jag alltid tyckt, när man väl är nära.... fast de har ändå lite annorlunda beteenden.
Och de verkar livsfarliga på sommaren. De liksom stänger hela parken då för de är så agressiva (!!!!).
Snubben som hade det här stället badade med Holger på sommarna i en liten damm i närheten. Han berättade också att han sov med älgkon och hennes kalv 3 dygn efter att hon fått kalven för att de skulle bli tama. Ute i skogen. Strongt. Umgås med enbart älgar i 3 dygn? Man skulle kunna tro att han är aningen självdestruktiv men visade inga andra tecken på det.

Tack Sara för en jätterolig dag! :D Jag börjar tycka att de här blodtörstiga djuren är riktigt trevliga! ;)



RSS 2.0