30.

Sista bilderna från vår uppgift. Fyfan vilka skitbilder det blev! Men men, Andy överlever, försöker Lena intala mig.
Frågan är om jag gör det efter att jag visat dom?




29.

Dagens bild 27:e mars.
Skitbild. Ville ha något färggrant för en gångs skull, mina andra dagens bilder var så bleka.


Igår var vi och fotade fåglar. Det blev mest svanar. Första bilden ska bli min dagens bild. (Okej jag fuskade rejält igen)

Tyvärr blev den dötrist.









26.

Vi har fått en uppgift som handlar om att man ska ta en bild om dagen.
Man får alltså bara trycka av kameran en gång om dagen, sedan kommer vi att visa våra resultat. Jag började i lördags, att ta en bild på en fotbollsmatch, men fick sen höra att det skulle vara naturbilder, (egentligen ganska logiskt då jag pluggar naturfoto, men men) så jag började om i förrgår. Då åkte vi ut för att fota lite fåglar, så jag fuskade lite, och bestämde mig för att ta den första bilden jag hade tagit. Vilket var en bild jag råkade ta av misstag. Men sånt är livet. Här är den bilden:



Andra dagen, alltså igår, gick jag bara ut utanför husknuten och fann rådjursspår som ledde mot en lada. Tyvärr blev bilden överexponerad, så man ser inte rådjursspåren så bra.



Och den här bilden tog jag idag. Cyklade ut typ 8 km för att hitta något att fota, då hittade jag de här två söta rådjuren. Tyvärr var de så långt bort så bilden blev kass. Som mina andra bilder i den här uppgiften. Bara fyra dagar kvar nu då...:P


To the door, in the floor
It’s the dawn of the day
You can’t stop
And just say that it’s mine

I know we don’t need it
All in line we go
We don’t need it
All in line you go, go, go, go


22.

Är fortfarande inne i svartvitt.
Här kommer lite bilder som jag pysslat med idag.


(Bild från idag. Erika i studion!)















17.

B/W








17.


Dagens sinnesstämning.





15.

Är nu hemma på Åland igen efter en vecka i Jotunheimen, Norge. Det har varit en rolig vecka, dock inte utan en hel del missöden också.
Vi for iväg förra söndagen och var framme på måndagskvällen, efter en mellanlandning i Fulufjället (där vi bastade och duschade för sista gången på ett bra tag). Vägen till Norge gick ganska fort, vi stannade i Sälen och blev riktigt sugna på att åka skidor/snowboard, men det får vänta. Annars var det mest sova/snacka skit/bråkas/läsa/äta och lyssna på musik som gällde i bilen.
Vi bodde i en träkoja kan man väl kalla det, med en eldgrej i mitten. Längst med väggen fanns det ett par sängar och en jäkla massa renhudar som hårade av sig, men det vande man sig vid, eftersom man sov på dem. På tisdagen gav vi oss ut på vår första hundspannstripp, eller i alla fall min grupp. Det var galet roligt! Och jobbigt, man fick nog ganska mycket motion de här dagarna. Hundarna var jättemysiga, man kunde kela hur mycket med dom man ville när de var i sin hage eller vad man ska kalla det. Men när man var ute på tur, då var de så taggade att det inte gick att klappa dem ens. Jag hittade ganska snabbt en favorit, en valp som hette Asterix. Han var tyvärr inte med på turerna eftersom han var för ung.

Asterix är nyfiken

I alla fall, man lärde sig fort hur man skulle styra vagnen och parera i backarna. I uppförsbackarna hoppade man av och sprang brevid, i nedförsbackarna stod man på bromsen. Hundarna var som sagt hur taggade som helst och vägrade nästan stå still en sekund. Så fort man stannade tog det ca 3 sekunder innan värsta hundskallet man kan tänka sig bröt ut, och direkt när man körde iväg blev de knäpptysta.



Det var svårt att fota när man åkte, så det blev mindre bilder än vad jag trott under den här resan.
Nätterna var för övrigt ganska kalla, men eftersom jag hade två sovsäckar och sov i två underställ, plus fleecetröjor och mössa och tre par sockor sov jag ganska bra. Jag drömde helt knäppa drömmar hela nätterna, men mest var det nog för att jag inte sov så bra, utan vaknade lite titt som tätt.
Andra dagern var det dags för snöskor. Vi traskade inte så långt, utan en bit ut på isen för att se om vi fått lite fisk, käka lite illgröna/röda/gula larver och göra fisksoppa. Blev lite fotande där med, men mest fotade jag nog på deras pensionerade hund Bimbo. Den kvällen åkte vi ut för att fota lite solnedgång. Erika lyckades göra illa knät när hon kravlade sig fram genom snön, vilket ledde till en skadad klassmedlem resten av veckan.
På torsdagen var det dags för hundspann igen! vi åkte denna gång ut med hundarna en bit bort, med bilen. Sedan kopplade vi dem och körde ut på fjället. Det blåste väldigt mycket den dagen, så det var inte alldeles lätt att hålla sig på banan, utan man gled ut ganska mycket på sidorna. Det ledde till att vi ramlade någon gång sådär. Jag fick "ankaret" på min vad så jag har två gigantiska blåmärken där nu. Men det var en fantastisk utsikt! Vi mötte även bland den skitigaste man jag har sett, som ska gå/skida igenom hela norge på 365 dagar. Han hade varit iväg i 45 dagar hittills. Han hade även med sig en hund som hade blivit tränad på Svalbard. Det såg.... jobbigt ut.
När vi väl kommit hem till hundhägnet igen hade det dock skett lite av en tragedi. En av hundarna, Lola, hade fått hjärtstillestånd och dött. Hunden som hon delade "lucka" med, hade panik när vi öppnade och hoppade ut snabbare än blixten. Den hunden var också Lolas bästa vän, det var väldigt tryckt stämning både bland hundarna och oss efter det.



Sedan var det duschdags! Vi hade inte duschat på 4 dagar, så det skulle bli skööönt att duscha. Vi fick betala 20 norska spänn för att duscha i ett litet omklädningsrum, men värt vare i alla fall.
Sista dagen åkte vi ut med bilen och besökte lite mer vackra norska platser. Det blev lite fotande där. Jag mådde inte så bra, var jätteförkyld och hade huvudvärk hela resan.



Efter den dagen for vi hem igen. Mer än hälften av vår klass blev också magsjuka. jag har klarat mig än så länge, men man vet aldrig.....
Det har varit en riktigt rolig resa, men det var otur att så många blev sjuka och att en hund dog.


Lite mer blandade bilder:

















Det blev visst lite mycket bilder.
Tjingeling!





06.

Jag gör väl som Sara och skriver en sista gång på bloggen, eftersom vi nu kommer vara borta i över en vecka utan någon chans till internet och andra moderniteter.
Resan till Norge ska i alla fall bli jätterolig, och jag ser jättemycket fram emot att få träffa alla hundar! Jag hoppas verkligen  att det är såna där typiska huskys de har där, med mycket päls och fina ögon. Sen kommer nog naturen vara jättefrän om man ska tro alla som varit i Norge innan, eftersom vi Svenskar sägs ha ett sånt vackert grannland. Jotunheimen ska också ha Norges högsta bergsområde eller något sånt, och det låter ju fräckt faktiskt.
jag har packat med det mesta nu och hoppas verkligen att jag inte glömt något, vilket brukar hända mig. Sist var det ju stativet som jag nu ska hämta i Sala på väg till Fulufjället där vi ska mellanlanda ^^.

Två fina hundar i min närhet:

Diva


Frida (så långt bort från slädhund man kan komma om man bortser från Chihuahua?)

03.

Igår var vi ute och åkte långfärdsskridskor. I alla fall en liten stund.  Då gick vi ut på en is som hade potential enligt vår lärare Leif, men efter någon kilometers vandrande/pulsande i snön/blasket och några funderingar senare, sa Leif åt oss att pulsa tillbaka, och då hade vi inte haft chans att prova skrillerna än. Vi drog då till en liten isfläck i Mariehamn där vi fick prova skridskorna. Det var lite svårare än vanliga skridskor, man svänger absolut inte lika lätt och de var förvånandsvärt ostabila, men det kan också vara för att de är från ungefär 1700-talet och inte hade några "fiffiga" fästanordningar. Efter det fick vi ge upp och bege oss hem.
Här på Åland har man inte fredagsmys utan tisdagsmys. Varje tisdag tänder man en eld i soffrummet och sitter och äter kvällsfikat där. Mycket bra (Y).
Nu är jag jättesuperdupermegatrött och tror att jag ska gå och lägga mig snart. I morgon blir det nämligen isvaksbadning (tänker dock inte göra det själv, hoppas jag).
Idag har vi tittat på en film om ett par äventyrare och så har vi åkt längdskidor, utan packning den här gången, och i kuperad terräng! Det var jätteroligt! Hela klassen tyckte nog det, för vi åkte nerför med våra vita blixtar, vilket kanske inte är optimalt annars. Och skidorna åkte av lite också, det blev en liten lekpaus liksom. Nu ikväll åkte några av oss och simmade, det var skönt! Jag har inte simmat på evigheter,  fast det var dock väldigt kallt.... själva huvudpoolen kunde man knappt vistas i först, fast man vande sig efter några längder.
nu är det bara några få dagar kvar till Norge! Jag har ångest inför packandet, som vanligt eftersom jag AVSKYR att packa, men ska firra allt på fredag, innan det blir utgång i Mariehamn.







RSS 2.0