Pix

Tänkte bara dela med mig lite snabbt av de senaste dagarna ute på vift!

Jag i Polen! Bilåkning.

Syster i bilen.

Någon mystisk gammal tant i bilen.

Mysfrukost i Krakow med grapefruktjuice. Bästa juicen jag druckit. Värsta bohemstället btw.

Besök på Auschwitz-Birkenau.

Kommer mer bilder därifrån någon annan gång. Man fick tyvärr knappt fota något men jag försökte så mycket jag kunde. Det var jätteintressant att vara där, men som väntat blev man väldigt nedstämd efteråt. Jag drömde mardrömmar nätterna efter.



Sedan drog vi till en av mina favritstäder: Prag.


Vi var på typ tjeckiens äldsta krog som hade varit igång sen typ 1400-talet. Självklart drack vi deras öl som de hade bryggt själva. Helt svart var det men jag tyckte det var gott!



Efter Prag drog vi till Schweiz, där vi forfarande är. Välsigt trevliga berg, känns väldigt sound of music alltihopa. Har varit toppenväder, men uppe på ett av de högsta berget var det dis! 4000 meter upp.



Jag får liksom ingen ordning.

Nu är det bara några enstaka timmar kvar tills vi åker! Det ska bli galet gött att få åka runt lite, kolla på fantastiska städer och äta all den glass jag kommer äta.
Just nu sitter jag hemma; nyfriserad, trött och allmänt nöjd. Dessutom är det ju lön om ett par dagar!
Jag är snart färdigpackad, har varit lika kass som vanligt. Har alldeles för mycket kläder med mig, men jaja. Alldeles för mycket böcker också. Jag läser sjukt mycket just nu och jag tror att min hög med böcker jag ville läsa var på 17 böcker från början, och mer än hälften var typ mer än 700-sidors böcker. Ganska sorgligt, eftersom jag inte planerar att läsa så mycket egentligen. Slutsiffran på antalet böcker har nog slutat på 7, vilket jag aldrig kommer läsa ändå. Kanske 1 eller möjligtvis 2.


Motsatsbilden till taxbilden i mitt förra inlägg.

En sak som är väldigt bra för mig med den här resan är att jag nu äntligen kommer fota. Jag ska om jag har tillgång till internet försöka visa lite bilder jag tar under resan. Jag hoppas verkligen att jag får inspiration!
Min hals har också börjat värka, till råga på allt. Först var det min kommande visdomstand, men när den värken gav sig så kom en ny, halsvärken. Men om jag bara sover lite inatt så försvinner den nog hoppas jag.

Jaja, det jag egentligen ville söga med det här inlägget var nog bara hej då, och hare så bra allihopa. Jag hoppas jag återvänder med alla ben och njurar där de ska vara.




....Om inte, hoppas vi att de gick till bättre behövande.

"Klipska" (haha) tankar.

Just nu är jag precis hemkommen från en grillkväll med jobbet (ica maxi). Det var väldigt trevligt även fast det haglade ett tag! Vi satt och snackade lite på terrassen. I morse jobbade jag på bageriet för att sedan direkt efter jobbet dra till mitt andra jobb på expressbild och fota. Dock var det inte så mycket jobb där idag, så det var chill ändå. Nu har jag varit vaken ända sen 4 i morse, börjar känna av det. I morgon blir det ett sista jobbpass innan jag drar ut i stora vida Europa.
Fick också ett sms idag där det stod att jag är bjuden på ytterliggare en jobbfest på tisdag kväll, fast med expressbild denna gången, åh va synd att vi åker på tisdagen! Det hade jag gärna varit med på också!

Jag kan även meddela att mina skor som jag köpte för 99:- på H&M ännu håller! Helt fantastiskt, jag är så himla imponerad! Bara två månader kvar innan de får gå sönder. Heja!

Jag försöker komma på något speciellt kul som fyller mina dagar just nu, men det är nog mest jobb. Fast nu kom jag ju på att jag faktiskt ska möta en av mina störstaste farhågor på måndag, nämligen KLIPPNING! Usch, det är så jobbigt. Inte nog med att man måste sitta stilla i en hel timme, det kan gå fel också!
Det är inte många gånger jag känner så mycket för att få sprattla med benen som när jag klipper mig. Det är som om saxen klipper i mina leder, nervtrådar, muskler, vadsomhelst i stället för hår, och det gör verkligen så mina ben bara vill studsa iväg. Armarna bara flänger ut åt alla håll och man måste sitta där och koncentrera sig som en idiot.
Det är också en timme av ren terror. Man måste sitta och stirra på SIG SJÄLV en hel timme. Och dessutom undra om det kommer bli bra. För att ha en obekväm känsla i håret hela dagen och dagen efter vakna med samma frippa som innan man klippt sig. Hur frustrerande är det inte? Inte vågar jag göra en radikal förändring heller? jag tror att man ser extra dålig ut i frisörspeglar så att man ska börja tänka på större förändringar av ansiktet/håret, allt.
Inte vågar man ta med en tidning eller något heller. Om man hade varit så pass modig skulle man i alla fall kunna fokusera på något annat.

En annan obekväm sak med klippning är typ de oskrivna reglerna. Ska man eller ska man inte snacka? Jag känner mig extremt dum när jag sitter tyst. Och om jag börjar snacka så känner jag mig ännu dummare. I stället för att kläcka ur mig intelligenta saker slutar det bara med att jag pratar massa strunt. Vill de ens prata? Tycker de att det är skönt när man håller käften? Är man en tråkmåns om man sitter tyst?

Sen sista jobbiga grejen:
Det kostar alltid runt 300 spänn.





Jag hoppas ni gillar min rubrik. Jag tyckte jag var riktigt fyndig där.


(Min blogg börjar bli ganska oseriös, har inte varit ute och fotat på ett tag...
Så här får ni en riktig bild. Från mitt projekt.)




Bra på att leva


Igår hittade jag en mystisk sovsäck i en av väskorna jag hade lånat för Norgeresorna. Jag har aldrig sett sovsäcken förut, tror jag i alla fall. Det är en sovsäck av märket Berguven, den är liten och svart. Någon som känner på sig att det kan vara sin sovsäck? Jag tycker inte om att ta andras saker. Jag vill att den ska hitta hem!
Härmed har jag klassat mig själv som tjuv. Eller en ofrivillig sovsäckstjuv i alla fall.

Annars var jag i Sevalla i morse och gled runt. Skulle fota jättesöta harungar som flyttat in under M&Ms elskåp, men harmamman hade visst tagit bort dem, och det är väldigt förståeligt med tanke på att kaninungarna var fyra från början men reducerades till två efter att mormors tax Frida tagit en och en annan hade blivit överkörd av gräsklipparen innan morfar visste om att de fanns där. Sånt där tycker verkligen inte blödiga lilla jag om att höra, men jag skulle i alla fall dit idag för att fota dem (förra gången såg jag dem men hade ingen kamera med mig, dumfan) men de var borta tyvärr. Så jag fotade en stor hund, några busiga kusiner och lite skog. Fast inget blev bra egentligen.

Konversation med Calle, 4 år:
"Åh, tack så mycket för teckningen Calle! Vad bra du är på att rita!"
"Ja, jag vet, men också är jag bra på att leva!"


Vad skulle man inte göra för att få vara bra på att leva? =)








Tider

Igår var vi i Sevalla för att fira min pappas födelsedag. Vi satt och fikade hos min mormor Gunilla och min morfar Torsten då min kusin frågade om de inte hade bilder från när de var unga. Då tog de fram flera fotoalbum som vi bläddrade i. Och gud vad häftigt det var! Jag bara måste dela med mig lite av bilderna.

En av böckerna bestod bara av bilder på morfars släkt. Har ingen aning om vilka människor det var, men jag tycker bara fotona var så fina så jag slänger upp några sådana också.



Ser man att min släkt ursprungligen var bönder eller??

Han som håller hästarna är min morfars pappa vet jag i alla fall.


Albumet var fullt av såna här läskiga bilder. Mannen och kvinnan till höger är min morfars morföräldrar.


Mormor och morfar. Morfar är 26 och mormor 19 tror jag.

Mormor

Mitt favoritporträtt på morfar

Torsten Karlsson eller Jude Law?



Morfar berättade att mormor var skitsur efter att morfar hade vunnit. Jag tolkar det som att jag vet varifrån jag fått min dåliga förlorar-anda...





Jag garvar lite åt hunden som står så korrekt.

Som skolfotograf anser jag att uppställningen är en aning skev. Och de måste ha haft en sannerligen tråkig fotograf med tanke på minerna på bilden. Eller var det mode att se sur ut på bilderna?

Utanför huset som M&M bodde i under min uppväxt. Jag älskade det huset.



Det var alldeles för mycket bilder (säkert ointressant också, för er) men jag tycker att korten är så fräna. Tänk när vi blir gamla. Vart har vi fotoalbumen? Ska vi plocka fram datorerna när vi vill visa våra barnbarn bilder? Jag ska börja göra en massa fotoalbum.

Idag har jag sett Tyskland spöa skiten ur Australien, vilket jävla lag, Tyskland. Lycka till resten av världen.

07.

Just nu sitter jag på mitt rum och packar halvt, åker snart till arosvägen för att möta upp kollegorna, sen drar vi iväg till Malmö igen! Vi ska hinna med Malmö, Lidköping och Luleå på de här fem dagarna! Ska bli riktigt kul att se Luleå säger jag, har inte varit så högt upp förut.
Jag vill att det ska gå två veckor nu också. Om två veckor så blir det bilning runt i Europa! Jag är fruktansvärt resesugen just nu.
Lite ställen vi ska besöka:

Polen: Krakow, Aushwitz

Tjeckien: Prag

Schweiz: Basel


Frankrike: Paris och Normandie (Gud vilket dåligt kort på Normandie. Horisonten är ju sned!)

Vi kommer åka till många fler ställen men detta är några av höjdpunkterna på resan. Jag har alltid velat åka till Paris, har varit i Frankrike två gånger innan men aldrig i Paris!

Jag ska försöka fota hur mycket som helst. Dock kom jag på i morse att mitt jäkla stativ är ju sönder. Kan ju inte ta med det. Måste försöka fixa det på nåt vis, har fortfarande inte kunnat skicka iväg det på lagning till Umeå eftersom de hade sjuka krav på förpackningar om man skulle få byta alternativt laga det.
Nu måste jag gå runt och försöka komma på en alternativ lösning till problemet.

Laserdome, sol, MALMÖ.

Jag sitter just nu på Hotell Ibis i Malmö, och det är gött. Men i morgon kommer bli värsta köttardagen, så det blir tidig kväll idag, (det behövs kan jag säga, är verkligen hur trött som helst, sov inte många timmar inatt heller, och har stått och fotat studenter i stark sol hela dagen idag.)
Jag har blivit helt kär i Malmö. Jag skulle lätt kunna tänka mig att bo här faktiskt. Det är verkligen en helt fantastiskt vacker stad, speciellt i det här fina vädret vi har haft idag. Och igår. Och i morgon säkert.
Igår hade vi "teambuilding", det vill säga laserdome, sumobrottning i såna där fräna dräkter, gladiatorstrid på pallar, slagkuddar, boxning (allt det där på hopptorn typ, ni vet de som är fyllda med luft) och sist men inte minst "mission impossible" eller "The pick of destiny" lasergrej som man ska rulla hoppa krypa och skutta över på snabbast tid. Riktigt jäkla kul! Jag är dock lite för svag för de där sumodräkterna....
Efter det gick vi ut, det blev mest chill utomhus bland värmande lampor och prat.


Mitt lag!
(Och ja, jag har strumpbyxor under shortsen bara för att jag inte skulle skrubba knäna!)


RSS 2.0