Måndag, eller är det söndag?

Har precis kommit hem från jobbet. Nu är det packning, och i morgon bär det av till Malmö med jobbet. På onsdag är det utbildning hela dagen, sen blir det studentfotografering hela torsdagen och fredagen. Det kommer bli fyra intensiva dagar med mycket bilåkande, fotograferande och mycket studenter.
Igår fick jag dessutom lite inspiration till ett nytt fotoprojekt som jag ska ta tag i, när jag har tid, resurser och ork!

Ikväll blir det hämtmat (lasagne för min del), tv, lite packning och allmänt chillande, som i lugnet före stormen ungefär.
Visst känns det som att det är söndag idag?


Bild från mitt projekt.

Året som gått

Obs! Inte mina bilder.
Lite musik att lyssna på medans.
http://www.youtube.com/watch?v=gO7DgS_If48





















Jag hoppas jag inte har glömt någon på bild, jag tog bara lite random bilder!


25.

JAG HAR ÄNTLIGEN TAGIT KÖRKORT!!
Jag var så sugen på det där körkortet så jag bokade det ungefär direkt efter att jag slutat skolan, 24 maj, igår alltså.
Igår morse var jag inte alls så nervös som jag trodde jag skulle vara. Jag hade somnat i tid dagen innan, utan svårigheter. "Ska det verkligen vara så här?" Tänkte jag. Men. Nervositeten kom. Ungefär klockan 09.48 när jag hade gått in i salen för att börja skriva teorin och jag hade sett första frågorna. Det här var ju svårt! Jag tänkte att teorin skulle vara piece of cake. Jag tyckte inte alls provfrågorna besvarades som i boken. Men jag körde på. När tiden nästan var slut så darrade jag av nervositet. Flera hade gått ut med besvikna miner. Jag hade 4 minuter kvar av provet och jag var nervös som om jag hade rånat en affär och glömt min mobiltelefon kvar i affären eller något sånt. Då blundade jag och tryckte på "visa resultat". Sedan kollade jag mellan fingrarna på resultatet. Det var grönt och stod "GODKÄNT". Jag tror jag svimmade lite grann. Mannen vid datorn sa grattis. Sedan hade jag bara det värsta kvar.
*Domdomdomdomdomdomdomdom*
Uppkörningen!
Jag cyklade hem för att äta lunch. Jag fick ner ungefär tre makaroner och en tugga av en banan. Sen cyklade jag tillbaka. 13.01 ropade en brunhårig kille att jag skulle köra upp. GAH! Först skulle jag göra en utvärtes kontroll av däcken. "Jaha" tänkte jag, gick fram, kände på däcken, sparkade lite på dem och sa att de såg finfina ut. Jag antar att jag gjorde rätt. Sen körde vi ut. Jag började starkt med två motorstopp. Han skrattade och jag med, lite nervöst sådär. Sen så körde vi iväg. Bilen var assvår, var superenkel att få motorstopp med och allmänt superkänslig, men jag fick till taktiken ganska snabbt. Sen så körde vi runt lite i Västerås. Orkar inte förklara hela proceduren, men fatta min lättnad när jag hade stannat bilen och han sa:
"Linda, du är godkänd." Jag vrålade VAAAAAA!??? ÅÅH JAAA!!! TACKTACKTACK!" Och sen så gick vi ur bilen och jag grät av lycka hela vägen hem.
(Jag efterlyser lite coolhet, torra ögon och allmänt hantering av situationer. Om någon har lite över kan jag gärna ta lite.)

Idag har jag varit ute och kört några mil, ikväll är det jobb, nu är det lunch sen städning och sen är det bara att ta det lugnt.

Min fina klass:) Och Andy!!



19.

Idag så har jag och Sara gått på stan. Jag hittade en klänning och ett par sandaler. Och 1000000 andra grejer, men Sara är så bra på att hindra mig. I stället blev det hon som shoppade loss. Jag är visst inte lika bra på att hindra Sara som hon är på att hindra mig...

Jag hade obeskrivlig tur med sandalerna. Jag ville ha ett par med mycket band och helst bruna, så kollar jag på Indiska, hittar två par, de är fina men de har inte Det. så kollade vi på Din sko. Samma sak där. Det fanns massa sandaler, men alla har glitter eller stenar på förutom de sandaler Sara har köpt där. Så jag ger upp skoletandet, och vi bestämmer oss för att gå till H&M en sista sväng, och då, i rulltrappan ser jag hur de ligger där. De sandalerna jag letat efter, bruna, med remmar överallt, ett par, alltså ETT endaste par kvar. Jag vänder och går/halvspringer ner i fel riktning i rulltrappan och kastar mig mot dem.
Men för att upptäcka att de var i storlek 38. Jag har storlek 37. Damnit, tänkte jag. Men! de var visst SMÅ i storlekarna! Sån här tur får man inte ha! tänkte jag igen och kollade vad de kostade. Och då svimmade jag nästan. 99 kr. 99 KR!!!! Nånting måste vara fel? De lär ju gå sönder när som helst?
FÅR man sälja grejer så billigt??

Nu sitter jag här och väntar på att de ska falla ihop, gå sönder, splittras. Jag lyssnar efter varje litet ljud från hallen, där de ligger. Hör jag något som spricker? Det är nog bara en tidsfråga.
Jag meddelar när det händer.

(Allt verkar gå sönder för mig just nu. Mitt stativ har i princip fallit i bitar, mitt manfrottostativ! Jag mailade cyberphoto och de sa att jag skulle skicka stativet fraktfritt till dem så skulle de laga det. Toppen tänkte jag, men vart hittar jag en låda jag kan frakta den i som man får plats med ett stativ i? Lådan som jag fick stativet i är trasigt det med.
Fast hur svårt kan det vara att få tag på en kartong?)

Men allt idag gick inte som smort:
1. Jag såg en typ 11 årig tjej utanför donken som stod och rökte. Hon hade svarta ringar under ögonen och såg jättesliten/trasig/sorglig ut. Usch, jag mådde verkligen dåligt efter det. Hon såg så himla ung ut.
2. När Sara och jag åt glass satt det en ensam gubbe brevid oss som åt glass. Det kanske inte är så många som vet, men det sorgligaste jag vet är gubbar som sitter ensamma och äter glass. I vissa fall får jag samma känsla när jag ser tanter göra det, men de äter inte glass ensamma så ofta. Åhh... det gör mig jätteledsen. Kan verkligen inte förklara varför. De ser bara så ensamma ut... Och som att de försöker trösta sig med att äta glass. Ofta väljer de också typ så enkla smaker som typ päronglass. Man vill liksom gå fram och säga att det finns godare smaker nuförtiden. Eller just tanken på att päronglass kanske är deras favorit.
Jag är jätteglad att jag inte jobbar som glassförsäljare.







13.


I tisdags var det ganska cool solnedgång, plus regnbåge:




Såhär bra solnedgång var det!


Jens tyckte den också var bra förstås!

Vi blev lite crejsy.



Det blev lite dålig exponering ibland, ledsen för det.




Jag kommer sakna er!

Inte bara ni på bilderna, utan hela klassen!

11.

Nu har jag kollat alla bilder jag tog igår, gått igenom dem och redigerat ett par. Jag slänger upp ett par till bilder, men de flesta är helt oredigerade.


Såhär såg området ut.


















Idag ska jag göra klart min portfolio helt tänkte jag, några bildtexter ska skrivas om.
Annars blir det mycket musik idag tror jag. Är på ganska gott humör, fast är lite trött.... som vanligt.
Nu har vi haft bildkritik sedan förmiddagen, med bilderna från igår och från Hornborgasjön.
Jag slängde ihop bilderna från Hornborgasjön på typ 2 sekunder kändes det som, så det blev kanske inte de bästa bilderna, men det fick funka.
Det var vår sista bildkritik tyvärr, det kanske innebär lite ont i baken och sömnighet, men det är lärorikt och man kommer nog sakna det lite! Får samla ihop folk i västerås för bildkritikkvällar här framöver!
Om knappt två veckor kommer den här kursen vara över, det känns tomt, läskigt, jobbigt, frustrerande och ger mig ångest.
Men det ska bli najs att jobba. Jag är extremt sugen på en jordenruntresa just nu!

10.

Idag har vi haft ett blomprov i skolan, och det gick bra! Vi har så roliga prov här, fågelläten och blomsorter:P
Vi stack ut på eftermiddagen för att fota blombilder, tur att jag typ älskar att fota macro:P
Eftersom vår lärare Andy har mellanringar så samsas alla canonister med att använda dem, och vi märkte att det var mycket roligare att fota myror än blommor då. Mellanringar måste alltså införskaffas för det är grymt kul!

Nu sitter jag och tejpar i min portfolio. Dryyygt. Fast hela klassen har fått rolig dialekt så jag roar mig med att lyssna och prata en blandning av göteborska, örebromål och något mer.

"Vi kanske ska åka till Baaaaliiii". Säg det med den drygaste dialekt ni kan fantisera er så förstår ni nog ungefär.










09.

Idag är det söndag. Det betyder att den här veckan är slut, och vilken händelsefull vecka det har varit! Det vet min klass alldeles säkert i alla fall ;).
Just nu chillar jag de sista 17 minuterna innan sara kommer och hämtar mig och vi drar till Strömsholm för att hjälpa Anders Geidemark igen. Det gick jättebra igår, men tävlingsbidragen slutade ramla in runt 1-2 tiden ungefär, vilket betydde att vi hade 4 timmar på oss att göra något skoj (jag gjorde klart körkortsteorihäftet). Vi kollade på ett bildföredrag med en jäteduktig fotograf som heter Jörgen Wiklund. Och så såg vi premiären av Anders Geidemarks nya bildspel om Strömsholm. Det var det bästa bildspelet jag sett han göra kan jag säga! Shit vilka bilder!
På kvällen åkte vi till ett värdshus och åt mat med folket från mässan, men vi drog hem ganska tidigt.
Oj, nu är det dags att dra!



Jag lägger in en passande bild, en påfågel!

07.

I onsdags hade vi vernissage på skolan! Mina bilder blev upphängda och fixade i tid, det gick mycket mycket smidigare än vad jag hade tänkt från innan, jag är himla glad över det :) Jag hade föväntat mig en ca 10 timmar lång pärs eller något sånt, minst. (Okej, kanske lite överdrivet, men ungefär!)
Bilderna är helt okej, några av dem lite mörka (vilket jag borde förutsett eftersom bilder blir lite mörkare när man skriver ut dem) men annars har crimson skött sitt jobb riktigt riktigt bra!

Just nu borde jag hålla på med portfolion, bilderna har än inga texter och siter lösa, men det får funka tills nästa vecka:)

I tisdags var vi i Stockholm för att hämta bilderna hos Crimson, och det blev en riktigt lång dag! Det var väldigt roligt också tyckte jag, vi gick på en IKEA som var så enormous att man lätt skulle kunna vara där i ett år utan att se samma sak två gånger. Lika svårt var det att hitta rätt. Men vi lyckades i alla fall!
Samma kväll monterade jag bilderna i ramarna plus tryckte ut alla bildtextrer, det blev jag klar med 02.15 tisdags natt, sen gick jag och la mig men somnade inte förränns efter 03.40. Vaknade 07.30 i onsdags morse också, så jag var redigt trött på kvällen efter vernissaget.

Alla andra i klassen har gjort rågrymma projekt, så det blev en bra vernissage! Det var mycket folk som kom och kollade, två i klassen hade gjort bildspel, och en ett bildföredrag om Barriärrevet. Annars hade resten gjort utställningar.

Idag bär det av till Västerås igen, Sara och jag ska hjälpa Anders Geidemark på en fågelfototävling i Strömsholm hela helgen.



Så här har ni en fågel! :P (det är en lavskrika)




02.

Eftersom jag inte har några nya bilder att ladda upp så kommer det upp nån gammal bild som jag typ glömt bort.
Idag har jag bakat kladdkaka till frukost, eller fika, eftersom vi fick fint främmande, sen kommer bli en hel del övningskörande, lite packande och avslutas sen med att åka tillbaka till gamla kära Åland.





Jag vill stanna tiden. Jag får ångest. Det är ju bara tre veckor kvar nu! :(
Fast det kommer bli en awesome sommar.

RSS 2.0