28.

Nu är lovet slut och det är dags att "fara" tillbaka till Åland igen. Denna vecka är det isvak, långfärdsskridskor i Uppsala och eventuellt tältning som gäller.
Det har varit ett väldigt snabbt lov, med mycket lite tid känns det som. Jag har inte hunnit göra ett enda skit va vad jag tänkte. Har jobbat lite mer än tänkt, har gjort halkan, har åkt snowboard (misslyckades med mitt försök att ladda upp videon på när jag åker snowboard), och så har jag gjort en jäkla massa pappersarbete och även läst på körkortsteori. Sen hann jag inte så mycket mer. Gick på bio igår kväll med Makaronen i och för sig, på Shutter Island, och den var riktigt bra! Fast jag är lite tjurig över att jag kommer missa Stockholmsvistelsen nästa helg när några kompisar ska dit och gå på Alice i Underlandet i 3D... Gah!
Har även vågat klippa håret (blev mycket kortare än innan) och gjort slingor (halvt misslyckat) men jag har typ vant mig nu.

Här kommer lite gamla blandade bilder eftersom jag inte har några nya.






23.

Efter ett par timmar av ren frustration ger jag upp. Jag lyckas inte bluetootha över en video på när jag åker snowboard till datorn från min mobil. Jag ska prova mer ihärdigt i morgon.

Det var i alla fall fruktansvärt kul attg åka snowboard! Även fast jag ramlade sisådär 3000 gånger så hade jag i alla fall kört 3 röda backar, ett/två gupp och åkt sittlift, ankarlift och knapplift utan problem i slutet. Jag kunde även svänga snävt och ganska bra, även fast det inte riktigt var riktiga snowboardsvängar. Jag kör ju vanligtvis skidor så det var en rejäl omställning kan man säga! Nu ska jag sova, är sjukt trött och har ont ungefär överallt. Mina händer har skakat hela dagen, och de gör de fortfarande. Måste vara att jag spänt mig så mycket idag... I natt ska jag upp 04.00 som vanligt och jobba. Tjohej!



Bild från Vemdalen 2008.

21.

I helgen har jag jättekonstigt nog kollat lite på OS. Och vad som är mer jättekonstigt, jag tyckte det var spännande. Och med spännande menar jag att jag satt spänd som en stålfjäder och stirrade in i tv:n som i trans. Jag som brukar tycka skidåkning och liknande är jättetråkigt att titta på, men igår till exempel, när Johan Olsson, Marcus Hellner och Anders Södergren körde längskidor satt jag fastfrusen vid tv:n. Det häftigaste var i sista kurvan mot mål när Hellner liksom dansade fram nästan.
Förresten så provade jag precis världens äckligaste drink. Campari + kolsyrat vatten. Fyfan säger jag bara.
Idag har jag varit ute och gått några kilometer och så har jag gymmat i en timme. På tisdag ska jag prova åka snowboard i Romme med folk från klassen! Ska bli superduperkul!!!! Om jag inte bryter något (vilket jag drömde inatt att jag kommer göra).




Sommar....
Har fått en liten helgcrush på Bob Dylan. Igen.

20.





Enda bilden som jag egentligen har efter våra 2 tältningsdagar ute i den Åländska vildmarken.
Isot var skyhögt och jag var kall.

Jobbade i morse, kom som en chock när de ringde i morse. Har fortfarande dåligt samvete för att jag hade missförstått mitt schema. Så det kan gå.

We're just a million little gods causing rainstorms turning every good thing to rust.

11.

I morse var jag helt enkelt inte riktigt med. Vi skulle ut till Eckerö och fota och jag kom på efter halva vägen att jag glömt kameran. Objektiv, stativ och övrigt hade jag förstås med mig. Men kameran låg kvar hemma på skrivbordet. Superdupersmart. jag fick som utr var låna Hampus Nikon d80. Tur det.
Nu är jag i alla fall hemma. ska roa mig med i morgon att försöka skicka in min blixt på lagning, köpa nya vinterskor och leta reda på lite vantar.

Jag roade mig på båten och i bilen med att rita lite. Min näsa var mall till en början, sen spårade allt ur. Det blev en spanjor bestämde jag mig för.






10.

Sitter just nu och stressar ner mig efter att nästan fått en hjärtattack när min dator plötsligt fick ett eget liv. Det visade sig sen vara Micke som hade köpt en fjärre till sin dator och satt och provade den på sin dator, men min dator reagerade visst också på den och helt plötsligt öppnades program som jag själv inte hade startat, och för varje gång jag stängde ner det öppnades det igen. Jag var helt säker på att någon hade hackat sig in på min dator, för jag hade precis innan fått ett konstigt mail som jag inte öppnade i och för sig.
Men det visade ju sig vara lugnt i alla fall.
Igår hade vi världens snöbollskrig på skolan. Vi intog en hel orörd snötäckt gräsmatta som nu inte är så orörd längre. Jag kan säga att man var ganska mörbultad och kall när vi gick in igen sen, nästan 2 timmar senare. I mitt hår hängde stora snöbollar som inte var så roliga att ducha bort sen. Jag headbangade förstås bort lite innan också.

Idag har Anders Geidemark varit här och hållt föredrag om Albanien för hela skolan, och så har vi gått igenom bildspel och bildkritik också. Kul kul, men man blir ganska seg. I morgon ska vi dock ut till Ålands västraste (?) spets vid Eckerö och fota vinterparadis.





Överst: Blomma från kökar. VILL HA SOMMAR OCH VÄRME!
Underst: Sista kvällen i Thailandet.

08.

Tillbaka på Åland igen. Idag har vi fotat is, till ett tema som hette "islandskap". Gick väl sisådär.
Jag trodde vi skulle bada isvak och åka långfärdskridskor denna vecka, men det är visst nästa. Pjuh, en vecka till av värme.... Hihi!
Nu ska jag nog börja kolla på en film innan fikat.




05.

Idag var sista dagen på praktiken. Just nu känns det.... sorgligt. Faktiskt. Jag hade väldigt roligt!
Jag fick jättefina blommor av alla där idag, och inte minst jättefina ord! Jag har verkligen trivts bra.



I morgon bitti jobbar jag. Alltså så ska jag kravla mig upp klockan 4.

IH.

Lägger ut en bild på en björn. För att de sover just nu. Ide. Fan va skönt egentligen.

04.

Fotade öga idag för ett mascaratest.


Men vänta!!! ...Är det inte något hon har i ögat...? Vad är det?




Jo, det är absolut något där... Men vad är det??



Jamen! Det är ju Pelle!!



Ganska kul, Pelle kom ner till studion efter ett tag och gav lite tips om hur man gör bäst för att slippa reflektioner i ögat av blixtarna. Dock råkade han reflekteras på en av bilderna som togs.

(Det var en dålig mascara)

03.

...Glömde att jag skulle slänga in en bild på den här hussen och hunden. Det var en superfin hund med jättevackra ögon, och den satt så fint och snällt när jag skulle fota. Det var bara en bild till dagens fråga, så hela kom inte med.



Jag blir så arg över att bilderna blir så färglösa när man laddar upp dem här! Blir det så för någon annan?

03.

Just nu sitter jag på VLT och väntar på att mackan, mary + någon mer ska sluta sin utbildning så vi kan gå på lunch. Det är lite ironiskt att jag går på lunch ungefär när de andra på VLT kommer hem från lunchen.

Igår fick jag världens huvudvärk, jag började fundera på om jag fått en hjärntumör nästan, haha, så ont hade jag. Drog hem en och en halv timme innan jag egentligen skulle, eftersom jag nästan spydde av det. Jag gick också och la mig tidigt, men det gick över ganska snabbt. Jag tycker överlag att det är väldigt konstigt, för jag har nästan aldrig ont i huvudet i vanliga fall.
Nu har jag tre dagar kvar av praktiken, vilket jag tycker är synd då jag verkligen trivs på VLT. Det kommer bli lite tråkigt att lämna något som ändå blivit ens vardag, dock ser jag fram emot Åland. Något jag inte ser fram emot är att packa...... Har i alla fall skrivit en lista, för ovanligheternas skull. Fast det värsta med listor är att om man glömmer skriva ner något så lovar jag att man glömmer packa ner det också. Jag blir i alla fall så fast vid listor. Om man bara packar lite på känn så brukar man i alla fall få med allting man ska ha, i alla fall jag. (Eller så tror jag bara det för att jag är för lat för att göra listor, och så inbillar jag mig själv detta). Sen så får vi också se om vi fryser fast ute på sjön med Viking Line eller inte på söndag... Ska bli intressant!

GUD vad jag är HUNGRIG nu!


01.

Satt igår och råkade av ren tristess rita lite på min jordglob. Det hela slutade med att jag hade prickat lite där jag har varit, och kom fram till att jag har varit i 17 länder, och varit utomlands 35 gånger allt som allt. (Om jag inte räknar med Norge, Finland, Danmark och Sverige förstås). Hade innan läst nya numret av Vagabond, min favorittidning och insåg att de som jobbade där hade varit i minst 40 länder var. En av deras läsare hade varit i 213 länder, han hade dessutom med flyget inräknat åkt 40 varv runt jorden. (Okej, kanske inte överdrivet miljövänligt, men wtf). Han samlade på länder. Jag kom i denna stund fram till att jag också ska bli en sån där. En sån där gumma som hamnar i små lokala tidningar och berättar om mina äventyr när jag är ungefär 100 år. Jag ska också ha papiljotter i håret och ett litet hus fyllt med palmblad, snäckor, sand, machetes och kokosnötter. Lite afrikanska masker och lerkrukor som Zuluerna dricker sitt majsöl ur. Någon träelefant, sådana där trätrumpeter/vaddenuheter som Papauerna använder, en gamma snorkel. Kanske en borttappad sandal.
Jag ska börja samla på länder.



























En blandning av Thailand och Sydafrika. Orkade inte leta rätt på några speciella bilder utan tog bara ett antal som låg nära till hands. Alltså bara lite random.
Nästa tisdagmorgon vaknar jag på Åland! Det är inte riktigt klokt vad snabbt tiden har gått! Det värsta av allt är att mina bästa repotage jag gjort i VLT kommer efter att jag har åkt. Så typiskt.
Nu borde jag sova. Jobbade över idag och i morgon ska jag upp 05.50 för att simma lite innan jag börjar jobba. Hurtigt.



RSS 2.0